om min dröm

Sedan början av 1980-talet har jag drömt om att fotografera blommor på nära håll. Nu, som pensionär och det passar bättre i livet än på 80-talet med tre barn och heltidsjobb, har jag stor glädje av min kamera med makroobjektiv. Jag njuter av varje dag, vill utnyttja växtsäsongen så mycket som möjligt och jag vill inte för allt i världen missa någonting.

Blommor har alltid intresserat mig, både vilda växter eller odlade, svenska eller utländska. Jag drömde om att ta många vackra foton på blommornas inre för att på något vis föreviga naturens under. Tänk er den variation, som finns överallt i världen, alla färger och deras kombinationer, blommornas inre med ståndare och pistiller, färgerna inne i blommornas svalg. För min del är det en stor del av naturens underverk.

Det finns naturligtvis en stor mängd annat i naturen, som också är att betrakta som underverk, såsom allt levande, himmel, vatten, berg och alla länder, all grönska och så naturens möjlighet att reparera sig själv vid skador.

Intresset för blommor har inneburit att jag har ca 70 st orkidéer, som jag pysslar om och fotograferar så gott jag kan. Orkidéer är så tacksamma, kräver inte så mycket omvårdnad och lever på ”ingenting”, bara litet vatten då och då. Belöningen blir de mest underbara, stora blommor i starka färger och former. Orkidéernas bästa blomningstid i mitt hem är i mars-april, då de allra flesta blommar samtidigt. Det blir en blomsterprakt utan like. Orkidéerna blommar en tid då annat i naturen ännu sover sin vintersömn.

Jag gör inga anspråk på att ta perfekta foton. Jag är nybörjare med kameran, men mycket entusiastisk och lär mig nytt hela tiden. Jag gör det enbart för mitt höga nöjes skull och för att jag tycker så mycket om alla sorts blommor.

Annonser

4 svar to “om min dröm”

 1. Orkidéer är även min favorit, du skulle sett dom jag såg i en trädgård i Thailand, det var orkidéer de. sådana har jag ej sett i sverige, Thailand är ju blommornas hemmland
  Fina bilder, lycka till din kamera,
  PS. det finns blommor även i Jämtland. DS

 2. Kul att du läste här, Rolf! Jo, jag vet att det finns blommor i Jämtland också! Kanske är även blomsteraffärerna större där och utbudet bättre under vintern!
  Ha det så gott!

 3. Hej! Ramlade in här när jag sökte på Japansk Vädd för att se hur den ser ut. Härliga bilder Du tar. Precis som jag, gillar både trädgård, blommor, natur och fotografering. Har precis blivit stolt ägare till en Nikon D5000 så jag har ännu inte hunnit fota och publicera så mycket med den ännu. Är nyfiken fotoamatör som hellre provar mej fram än lär mej det tekniska så perfekta foton tar jag nog inte heller. Jag har de flesta blomsterbilderna på min PixBox-sida (Mayazzo i min blogglista) och har ännu inte hunnit lägga upp de allra senaste fotona med min nya kamera. Jättefin blogg, jag kommer nog kika in här fler gånger och njuta av Dina bilder och lära mej nya blomsternamn samt få inspiration till vår trädgård (nybliven villaägare som man är). Ha en fin dag! // Maya

 4. Kära Maya!
  Tack så mycket för din vänliga kommentar! Visst är det roligt med blommor och fotografering!
  Jag ska ta mig en ordentlig titt på dina foton också! Det är alltid så spännande att se andras foton och hämta inspiration!
  Jag har också foton på Flickr: http://www.flickr.com/photos/flowersfromme/. Där finns också mycket att titta på för mig som är amatör!
  Ha det så gott och lycka till med villaträdgården!
  Ingegerd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: