Passionsblomma!


Jag har aldrig tidigare ägt en passionsblomma. Jag tycker dom är sagolikt vackra och finfina fotoobjekt, men det har inte blivit av att jag skaffat någon. För någon månad sedan råkade jag springa på en och köpte den direkt. Den var full med knoppar, men dom föll nästa dag. Jaha, då börjar vi om från början. Jag planterade den i större kruka, googlade på hur den skulle skötas. Därefter avvaktade jag.

På gång

Den ska ha vatten regelbundet, men inte dränkas. Och så varmt och soligt som möjligt. Tänkte sätta ut den på balkongen och såg framför mig hur den slingrade sig runt med sina långa stänglar som var översållade med blommor. Nåja, på en balkong vid Storsjön kan man inte ha var som helst. Här blåser så in i vassen så den skulle nog både bli för kall och blåsa sönder. Nu står den i vardagsrumsfönstret i stället. Jag har satt i en ståltråd ovanför fönstret och ner i krukan, så nu slingrar den sig upp mot taket och gardinstången. Den kan i alla fall inte blåsa sönder.

Öppnar sig

Idag på självaste nationaldagen började den slå ut och det gick så fort. Alla foton är tagna idag med några minuters mellanrum med iPaden. Även storkameran åkte fram för detta måste förevigas med förhoppningsvis bättre foton.

Utslagen

Nu är den helt utslagen och jag inser vilka under naturen ger oss. Så perfekt, så många detaljer och vackra färger. Detta känns litet stort. Detta är även min yngsta dotters favoritblomma så vi njuter tillsammans.

Vädret på nationaldagen är grått och regnigt, men för en gångs skull inte blåsigt. Katten och jag håller oss inne idag. Det blir inget balkonghäng utan vi väntar på litet roligare väder. Vi ska försöka bota kissens mage, som har varit litet i olag några dagar. Jag fattar inte varför hon fått det, hon som lever i ”skyddad verkstad” och inte äter vad som helst. Hon äter knappt kattgodis, ännu mindre dom ätliga gröna växterna jag köpt åt henne. Nåja, vi har inte bråttom. Hon är rätt så pigg och äter bra.

Ha en skön nationaldag allihop. Hoppas ni har roligare väder där ni är.

Annonser

~ av Ingegerd på 06 juni 2015.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: