Glad Påsk!


image

Jag har gjort ett bildspel med min kisse, men det gick inte att lägga upp här. Kanske måste man ha pro-versionen av WordPress för att det ska fungera. Litet trist, men jag försökte i alla fall.

Ett påskkort gjorde jag enligt tradition numera. Såklart är Lovis med bland påskprydnaderna och blommorna. Jag har två relativt nya orkideer, den ena är en Dendrobium (orange) och den andra är en Oncidium (gul). Mitt emellan står en liten bellis, men bellis är nog en blomma som inte trivs inomhus. Den ser bara trist ut, men det är för kallt att ha den ute. Den är inte härdad.

Vi fick 2 dm ny snö häromdagen. Det var inte alls vad jag tänkte mig så det är väl bara att vänta ut. Det har varit kyligare dom senaste dagarna och inte riktigt lila mysigt att sitta på balkongen och njuta. Tussilagona har stannat upp helt och hållet och är varken fler eller större. I nästa vecka ska jag se om det kommit upp några blåsippor.

Jag har haft min lilla skygga kisse i ett och ett halvt år nu. Det har tagit tid för henne att öppna sig. Det är fortfarande en bit kvar. Hon är så kelig och vill vara nära mig hela tiden, men gillar inte att man tar upp henne och hon vill inte vara i famnen. Vi har andra sätt att mysa på. Hon följer mig som en skugga. Jag har en väldigt ”mammig” katt, men det är rätt så mysigt också. Jag tror hon har humor också för nu kan vi busa utan att hon blir rädd.

image

Lovis älskar att ligga i solen på balkongen och njuta. Hon småpratar om både fåglar, solen och blommorna. Hon är en rätt pratig katt och jag känner att jag kan läsa av henne ganska bra. Hon brukar tala om när hon vill sova. Då tittar hon på mig på ett speciellt sätt med stora, klara ögon, som gärna blinkar litet. Då går vi in i sovrummet, hon lägger sig i fotänden av min säng och jag lägger mig bredvid och smeker henne. Det är så mysigt för oss båda.

Glad Påsk önskas er alla!

Annonser

~ av Ingegerd på 02 april 2015.

Ett svar to “Glad Påsk!”

  1. Men helt galet att det har gått 1½ år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: