Vårblomma


Bellis

Våren vid Storsjön har varit litet mer mulen idag. Vi fick litet sol emellanåt men inte som tidigare dagar. Idag fick en bellis följa med hem tillsammans med en rosa duk på köksbordet. Bellisen, som också kallas tusensköna, får stå inne än så länge. Den är inte härdad. Jag misstänker också att det kan bli mer oväder, kanske till och med snö. Det är förmodligen inte fint väder ända fram till oktober. Vädret brukar göra bakslag flera gånger innan man vågar lita på att sätta ut blommor.

Tussilago

Idag har jag också hittat den första tussilagon. Det är ovanligt tidigt. Förra året fotade jag säsongens första tussilago den 7 april. Det betyder att våren är ca tre veckor tidigare i år. Det är underbart att se hur det börjar komma liv i naturen. Jag har dock funderingar på varför det är så tidigt. Vad är det som händer i naturen? Kommer det hända fler saker man kan oroa sig över? Ja, förmodligen. Det känns inte alldeles bra även om det är skönt.

Lovis mår prima och älskar när det är varmt och skönt på balkongen. Nu är hon där längre stunder och håller koll över området. När gårdskatten Kalle går förbi är det särskilt intressant. Då sträcker hon på sig och låser blicken direkt på Kalle och följer honom med blicken.

Lovis öppnar sig mer och mer för mig. Hon är rätt mammig och är nära mig hela tiden. Vi myser mycket, hon får mycket smek och vi ”pratar” med varandra på vårt vis. Men hon är ändå ingen som kastar sig i famnen på en. Nähä, hon är fortfarande väldigt försiktig av sig.

Har ni också tidig vår?

Annonser

~ av Ingegerd på 17 mars 2015.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: