Blommor på G!


TussilagoPlötsligt är våren litet mera påtaglig. Den mesta snön är borta och solen värmer när den inte skyms av molnen. Jag fick några tussilago av en dotterson, som vet hur förtjust jag är i blommor. Här är en av dom. Om ni klickar på bilden så ser man små blommor mellan mitten och kronbladen. Det har jag inte lagt märke till tidigare. Däremot har jag sett tussilago med små fransar på samma ställe.

BlåsippaDottersonen och jag brukar gå på kameratur och fånga det vi ser. Jag hade nog en känsla av att blåsipporna hade börjat blomma, speciellt på ett ställe där dom är extra tidiga. Mycket riktigt hittade vi blåsippor där, men bara någon enstaka var utslagen, resten var fortfarande i knoppstadiet. Men visst är det fint med dom första vårblommorna. Dagen efter var dom översnöade igen. Nu är det kallt och rätt grinigt väder så blommorna har säkert stannat upp.

HornviolerSå var jag iväg för att få tag på kattgräs. Min lilla katt började äta på min gräslök, vilket tydligen var rätt så gott. Jag kände att kattgräs säkert är bättre för henne. Jag for till handelsträdgården i närheten och mycket riktigt fanns kattgräs där. Och småbyttor med små hornvioler i planterade med litet murgröna fanns det också för en rätt billig penning. Det fick bli en sådan också. Mäktiga färger, eller hur? Den lilla byttan hamnar på balkongen när vädret har bättrat sig, åtminstone dagtid.

Tänk att man blir lika besviken varje år när bakslagen kommer med snö och regn efter några dagar med fint t-shirtväder. Nåja, vi tar sats inomhus så länge och längtar efter solen igen.

Ni tar väl vara på solstrålarna?

 

Annonser

~ av Ingegerd på 08 april 2014.

2 svar to “Blommor på G!”

  1. Vad underbart att det är fler än mig som tycker om att fota vilda blommor!
    Jättefina bilder har du 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: