Första Advent!


Advent

Det är Advent igen! Det blev en vit Första Advent trots att vädergudarna spått om en grön sådan! Det har varit snudd på snöstorm idag, men tempen ligger runt nollan så det är väl tveksamt om snön får ligga kvar! Men fint är det ute med snön! Äntligen kom den!

Min lilla katt, Lovis, mår alldeles utmärkt! Hon är fortfarande väldigt försiktig, men det känns som om hon och jag börjar få ett riktigt nära förhållande! Jag kan gå runt och skrota här och hon fortsätter sova gott uppe på soffryggen, där hon har installerat sig med kuddar och fleecefilt! Det känns som om hon litar på mig, vi kan vara riktigt nära, men hon sitter ännu inte i famnen. Det kan ju vara så att hon aldrig har suttit i en famn! Om man är uppvuxen på en bondgård bland en otrolig massa kompisar, vem har tid att gosa med en liten kattflicka då? På katthemmet blir det inte så mycket gos heller, men jag tror vi tar igen det nu! Vi jobbar vidare på vårt förhållande och jag kommer att ge henne allt!

Det här med IBS och Iberogast, förresten! Jag mådde rätt hyfsat i somras och åt enligt LCHF en längre tid! Så gjorde min magkatarr (eller vad det nu är) påmint igen och jag får en hunger som är jobbig att leva med. Läkaren jag träffade i somras berättade att man visst kunde bli väldigt sur i magen/kroppen om man har IBS! Jag har inte tagit Iberogast på ett tag, men börjat igen. Och så äter jag potatis till maten för jag kan inte gå omkring hungrig och dubbelvikt av magvärk! Nu jobbar jag mig uppåt igen och kommer att återgå till mera ren LCHF, men jag vill inte ha ont i magen samtidigt! Jag tar några Novalucol per dag och någon Samarin för att det ska kännas bättre och det gör det. Problemet är väl att när jag mår bättre så tänker jag inte på någon medicin och glömmer bort att ta den och så är magontet tillbaka igen! Nu ska jag skärpa mig igen!

Nu går jag och funderar på om jag ska göra mig av med flera orkidéer! Jag har gjort fönsterplatser till Lovis och då får inte blommorna riktigt plats! Dom orkidéer som inte blommat på länge hamnar nog i soporna och så sparar jag bara mina favoritorkidéer! Men först ska jag sova på saken så jag inte ångrar mig efteråt! Jag hade nog mer tur med orkidéer tidigare än vad jag har nu! Jag vet inte riktigt vad det beror på!

Jag önskar er alla en vacker, stämningsfull Adventstid! Var rädda om er i halkan och klä på er ordentligt! Ha det så gott!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 01 december 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: