Lovis berättar!


Lovis Purrfect

Hej igen, Lovis här! Jag tänkte berätta litet om mig själv! Tanterna på katthemmet har berättat litet för min människa!

I mitt förra liv, före katthemmet (undrar hur många liv jag har kvar?), bodde jag på en bondgård hos en farbror, som hade en väldig massa katter. Först hade han en hona, som inte var steriliserad och så fick hon ungar och dom fick ungar och så fick dom ungar! Till slut blev det alldeles för mycket för farbrorn, så katthemmet fick hämta oss allihop! Han har bara en kattpojke kvar! Vi var en riktig storfamilj, massor med vuxna och över 30 st kattungar! Jag var ju också nästan en unge fast jag hade visst också fått egna ungar! Usch, så jobbigt det var! Jag var ju så liten själv! Jag var ju inte ens ett år! Mina ungar är hos andra människor, som tar väl hand om dom, hoppas jag! Nu kan jag inte få flera ungar och det tycker min människa är bra! Och jag med! Nu ska jag leva gott hos min människa och sätta fart på henne, så hon gör allt för mig! 🙂

Jo, jag är alltså en bondkatt! Eller huskatt! Fast en ovanligt vacker sådan! På katthemmet fick min människa reda på hur jag är beskriven hos veterinären! Jag är ”sköldpaddstigrerad (silver-) och vit”! Lät väl snofsigt, va! Alltså inte vilken huskatt som helst! Utan en ovanligt vacker sådan! Och så har jag ett väldigt fint kattansikte! En perfekt kattnos, som är mest rosa med litet svart och så har jag gröna ögon! Jag kan förtrolla vem som helst! Jag säger bara – perserkatter och birma – släng er i väggen med era tilltryckta, platta nosar! Ni måste ju ha sprungit in i en vägg i nåt tidigare liv! Nej, kattnosar ska se ut precis som min gör! 🙂

Jag är en renlig katt!

Nu har jag gott om tid att putsa min päls ordentligt! Det blev inte av på katthemmet! Ja, litet ibland, kanske, men nu gör jag det ordentligt! Flera gånger om dagen! Min människa ska ge mig torrmat i kväll, som tar hand om hårbollarna i magen och gör dom till bajs i stället! På tal om bajs, ja! Eftersom jag äter som en häst, så blir min människa imponerad över vad jag presterar i min egen toa! Nåja, jag mår bra, har frisk aptit och sover som en stock efter lunch på dagarna! På morgonen får jag upp min människa vid 7-tiden och så håller vi igång tills hon ska äta! Då däckar jag! Hopsnurrad i hennes soffhörn ( 🙂 ) ligger jag där timme ut och timme in och bara har det gott! Igår kväll tog min människa tillbaka sitt soffhörn (hhrrmmm) och jag kröp ihop i hennes famn! En stund! Man får ju inte vänja henne för snabbt vid att jag gillar henne! Jag lade mig på mattan nedanför soffan till min människa satte sig upp igen och jag kunde fortsätta sova i soffan!

Idag har kollat på fåglarna på balkongen! Huvva, nästan litet läskigt! Här är dom så nära! Men uj, så spännande! Inte underligt att man blir trött efteråt!

Just nu ligger jag och snusar i mitt soffhörn och min människa skriver litet på sin dator!

Jag hoppas alla katter har det lika bra som jag! 🙂

Annonser

~ av Ingegerd på 26 oktober 2013.

4 svar to “Lovis berättar!”

 1. Å goa Lovis!
  Det är så härligt att du kommit till denna goa människan! Hon har sååååååå mycket kärlek att ge!!
  Tycker du att jag skall tipsa om en liten hemlighet oss katter emellan?
  Jo jag gör det tipsar om kattgräs du förstår dom blir lite galna när vi kattor äter på deras växter i fönstren kan inte flrstå det, det är ju såååå gott! Så mina människor köpte kattgräs så nu har jag en egen kruka med massor med grönt i som bara är min kruka!!!
  Massor med goa kattkramar från mig Storm som dom förra ägarna döpte mig till undra om dom tänkte på snöstorm när dom valde mig då jag är kritvit!
  Skriv snart igen!
  Storm! Ps min människa hälsar till din människa!! Ds

  • Hej, Söta och goa Storm o Catarina! 🙂 Tack för jättebra tips! Jag ska se till att min människa skaffar kattgräs åt mig! Det har jag nog aldrig fått förut, så det måste testas! Min människa kanske kan googla litet, kanske finns det frön att köpa och så eget gräs!
   Mjau från Lovis och Kram från hennes människa! 🙂

 2. Oh en sådan liten snygg katt! Jättefin ju. Kul att du med skaffat katt! Och en god gärning att ta ifrån katthemmet! Säger lycka till med din nya familljemedlem. Tror det kommer att gå superbra och att ni kommer att bli bundis! Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: