Lovis funderar!


Skön soffaSoffan med fleecefilt på är alldeles underbar

Hej! Jag heter Lovis och kommer från ett katthem! Min människa jobbar där ibland och städar åt oss och ger oss mat! Jag hade det litet trist där! Ingen har liksom tid att gosa med en! Min människa tyckte jag var väldigt vacker! Hon har funderat en längre tid på att ha en liten katt hemma! M-a, min människas dotterdotter var med en söndag och tyckte jag var helt oemotståndlig! Det förstår jag så väl! Jag är väldigt vacker! Dom funderade ett tag och jag blev vald att bo hemma hos en människa som har tid att mysa och är hemma nästan hela tiden!

Så var det då dags att bli hämtad! Och huh, så läskigt det var! Dom skulle stoppa in mig i en bur så jag satt säkert under bilfärgen hemåt! Men jag ville absolut inte in i buren! Usch, så rädd jag blev! Dom skickade ut min människa så jag inte trodde att det var hon som var elak! Hon fick vänta utanför! Till slut, efter mycket motstånd, hamnade jag i buren och vi for hemåt!

Första kvällen hemma låg jag under en byrå och tryckte! Var hade jag hamnat egentligen? Fast hon var ju lugn, min människa! Hon pratade litet med mig, men jag fick vara i fred! Efter ett tag vågade jag mig på en rundtur och kolla läget!

 

I gungstolenI gungstolen

Det var ju inte så illa egentligen! Och jag fick vara ifred första kvällen! Jag ville bara ha litet klappar på huvudet! Hon var snäll, min människa, som inte kastade sig över mig! Hon var nog lika nervös som jag, hon hade ju aldrig haft katt tidigare! Måtte hon fixa det här nu, så jag har det bra hos henne!

Första natten var litet jobbig! Min människa kunde inte sova och jag fick mest runt och jamade! Jag var inte rädd egentligen, det var vänligt jam! Hon hade ju rätt så trevligt hemma hos sig och jag kände att det här kunde bli riktigt bra!

Nästa dag, igår alltså, sov jag i soffan mest! Min människa fick klappa mig litet mer och det var ju riktigt mysigt! Första dagen hemma blev en riktig soffdag med lugn och ro! Efter skolan kom lille M-x och ville hälsa på mig! Ojoj,  en människa till! Litet läskigt var det allt! Men han tog det lugnt och fick klappa mig på huvudet! För säkerhets skulle gömde jag mig under min människas säng efter en stund! Så kom M-a, hon som var med på katthemmet och det var inte lika läskigt! Kanske kände jag igen henne litet grann! Jag tillät att hon klappade mig och myste litet mer med mig! Och gissa, tjejen blev alldeles luden av katthår! 🙂 Haha! Kul, va! 🙂 Undrar just vad hennes mamma tyckte om det! Dom behöver ju inte komma i sina finaste kläder precis! 😀 Sen blev det en lugn kväll och vi sov gott i natt båda två!

Ikväll kommer alla tre barnen, M-x, M-s och M-a! Och det kommer nog bli litet läskigt, men jag börjar bli liiiitet van att vara här nu! Idag fick min människa till och med smeka mig på magen! Och det var rätt så skönt, faktiskt!

Jag önskar alla människor en mysig hösthelg! Har ni katter hemma hos er, förresten?

 

Annonser

~ av Ingegerd på 25 oktober 2013.

6 svar to “Lovis funderar!”

 1. Hej Lovis!
  Jag är helt övertygad att du kommet att få både gos och massor med kokt lax å annan fisk! Det är mumma det! Jag har en katt just nu som heter Storm hon är alldeles vit och jätte gosig med oss sedan har vi två vovvar en stor och gammal och en liten som inte är lika gammal som gammledamen! Dom är också små gose troll så det är många djur hemma vid! Jag hade ne alldeles egen katt som hette Kompis som jag hämtade när hon var liten hon kände på sig att hos mig ville hon bo för när jag hämtade henne så hoppade hon i i buren och gick inte ut flrän vi var hemma! Hon blev 19 år gammal och jag saknar henne så hoppas att du skriver snart igen för det var trevligt att läsa!
  Kram Catarina

  • Tack, Catarina! Det var trevligt att höra om dina kattvänner! Jodå, jag kommer nog skriva igen, men min människa kanske lägger in nåt foto på blommor emellan också! Kram till din kisse! 🙂

 2. Hej på dig Lovis! Vad härligt att du fått ett riktigt hem! Jag är övertygad om att du kommer att bli väldans bortskämd om omtyckt hos din Människa!
  PS. Jag vet att ni katter tycker om att vässa klorna, men lova mig att låta bli Människans soffa och andra möbler, för det tror jag inte Människan gillar…
  Min kisse, Diva, hälsar så gott! ❤

  • Jo, vet du Lise-Lotte, att jag har börjat vässa klorna på min människas soffa, men hon puttar bort mig så det får jag kanske inte göra! Hon har köpt ett klösträd, men det känns litet läskigt ännu! Jag tror min människa kommer säga åt mig varje gång jag klöser där! Jag får väl göra det när hon inte ser eller hör! Tihi! 🙂 Hälsa Diva från mig! 🙂

 3. Hej! Det ska bli jätteroligt att få följa med på dina öden och äventyr. Mjau och kram ❤

  • Tack, Ewa! Jo, det kommer mera om mig, men nu är jag slut efter att min människas små barn har varit här! Inte en lugn stund! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: