Kattfunderingar


Liten kattmammaLiten ljusgrå kattmamma

En längre tid har jag funderat på att skaffa en liten kattkompis! Jag har funderat och funderat, men oftast har nackdelarna övervägt och då ska man ju inte ha någon katt! Så kom jag på att det finns ett katthem här i närheten! I söndags for jag iväg på Öppet Hus och såg mig omkring! Eftersom jag inte vet något alls om katter så anmälde jag mig som volontär på katthemmet, vilket innebär städning, matning och allmänt gos med dom små vännerna! Då får jag gott om tid att välja den rätta för mig och samtidigt lära mig vad det innebär att ha en liten kattvän!

Fluffig kattungeFluffig kattunge

När man städar går man runt i alla ”burar” och mockar kattlådorna, diskar skålar, ser till att dom har vatten och mat, både torrfoder och blötfoder! I en av burarna finns två kattmammor och åtta (!) kattungar, som är alldeles vääääldigt underbara, fluffiga små raringar! Små sociala katter, som är väldigt nyfikna på det man gör! Där finns blandade färger, en beige, en rödgul och resten grårandiga och så denna lilla kattunge, som är litet fluffigare än dom andra! Den påminner nästan om norsk skogskatt! Ljuvligt söt! 🙂

Soffkatt”Soffkatten”

I ett annat rum finns denna svartvita kattfröken, som är en riktig soffkatt! Hon älskar att ligga i soffan och sova eller mysa! En sådan katt skulle nog passa mig bättre än en kattunge! Jag tror inte jag har ork och tålamod att jaga en busig liten katt runt lägenheten, som river ner allt även om den är otroligt söt!

Jag tror att jag måste välja med omsorg när jag väljer en liten djurvän åt just mig! Inte ta den sötaste utan den som passar mig bäst då jag bor i lägenhet och inte kan ha en utekatt! Här finns en katt på gården sedan flera år och den skulle aldrig godkänna min kattvän på ”sin” gård. Min eventuella katt kan sitta på balkongen (med sele på, förstås) och titta ut över gården och kanske bli rätt så nöjd ändå!

Katter på ett katthem måste också socialiseras litet! Flera av dom har haft ett tråkigt liv innan dom kom dit och är av den anledningen inte särskilt kramvänliga! Dom drar sig undan, gömmer sig bakom saker och vill inte ha kontakt med människor! En lösning på det problemet är att jag tar med mig ett barnbarn i taget! Medan jag städar och fixar så kan dom gosa och leka med katterna! Jag kan ju redan se min dotterdotter M-a sitta i rummet med dom åtta kattungarna och bara ääääälska upplevelsen! 😀

I morgon bitti ska jag dit igen och städa hos alla katterna och M-a följer med! Jobbet tar några timmar, men vi är hemma igen framåt lunchtid!

Att vara volontär på ett katthem är ju ganska lagom om man är pensionär och kan ställa upp litet på sina egna villkor! Jag väljer någon dag per vecka, möjligen två! Samtidigt får jag träffa litet folk och ha någon att prata med under tiden! Och så gör man en god gärning även om det kanske inte blir en katt hos mig i förlängningen! Tiden får utvisa det!

Ha det så gott i hösten! 🙂

Annonser

~ av Ingegerd på 12 oktober 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: