Nu har det hänt…


Datorn

Nu har det hänt – det som ingen har lust att få uppleva! Och jag fattar inte ett skvatt om hur det kan ha gått till! Man blir både förbannad och undrar just hur säkert det är egentligen!

Jag har upptäckt att vid tre tillfällen har någon/några i Indonesien handlat på internet och betalat med det ”konto” jag har via PayPal! Någon har handlat för mina pengar!!! Huuur kan sådant gå till? PayPal som är sååå säkert? Och inga småsummor, ja, beloppen är väl inte hisnande, men tillsammans blir det 5.667 kronor! Pengar har dragits för en donation, smycken och nåt projekt nånstans! Och jag funderar och funderar och funderar och begriper ingenting!

Jag har anmält detta till Polisens bedrägerirotel, PayPal är meddelat via FB (jag ska ringa dom i morgon) och min bank är meddelad!

I vilket sammanhang har Indonesien fått reda på mitt bankkortnummer??? Hur kommer dom in på mitt PayPal-konto??? Jag har fått en massa mail om detta, men jag har haft svårt att avgöra om dom är från det korrekta PayPal eller nån fusksida! Även om jag inte är totalt havererad när det gäller datorer, så är det ändå en hel del man inte alltid förstår! Nu när jag går och funderar så här efteråt börjar jag förstå att PayPal har varnat mig, men jag begrep inte det för några dagar sedan när det hela började!

Jag har bytt lösenord på PayPal och PayPal har lagt restriktioner på mitt kort, så det går inte att använda hos PayPal igen förrän det är utrett!

Alltså fullt så här äventyrligt behöver jag inte ha det i mitt liv! Jag är ju relativt försiktig på internet, men tydligen räcker det inte alltid! Det ska bli mycket intressant att höra hur det hela kan ha gått till! Min son har dock hjälpt mig, så jag känner mig rätt lugn just nu även om detta inte är utrett ännu! Tack, min dyre son! 🙂

Jag hör av mig om detta när jag fått veta mer! Kanske kan det hjälpa andra från samma elände!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 15 september 2013.

2 svar to “Nu har det hänt…”

  1. Näe, fy så jävligt! Förstår din frustration här. Hoppas det ordnar upp sig och att du kanske kan få tillbaka dina pengar!! Kram.

    • Tack, Monica! Jo, jag har litet jobb framför mig att försöka reda ut detta. Jag funderar och funderar på hur detta kan ske via PayPal! Fattar ingenting just nu!
      Jag såg just att du skrivit på din blogg igen! Om du visste vad jag saknat dig! Kram! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: