Litet från kalhygget!


BrudsporreBrudsporre

Det blev ett kort besök vid kalhygget häromdagen! Brudsporrarna, en rätt så vanlig vild orkidé, står som spön i backen i dikena tillsammans med vitpyrola! Jag blir lika fascinerad varje gång det är dags för orkidéerna att blomma ute i naturen!

BrudsporreSmå, små orkidéblommor tätt, tätt ihop!

I massorBrudsporrar tillsammans med vitpyrola

Liten rosEn liten ros hade nästan gömt sig i gräset!

BrunörtBrunört

Brunörten växte strax intill där jag parkerat. Jag gick en bit in på den stig som finns, men märkte att jag upprörde småfåglarna, som satt och var litet upprörda över min närvaro. Jag försökte fånga en liten fågel med kameran men avståndet var litet för långt. Jag såg dock hur fågeln såg ut och väl hemma bläddrade jag i min fågelbok och förstod att det var en liten buskskvätta! Jag läste att fågeln lägger sina ägg på marken och den lilla fågelmamman var väl orolig att jag skulle kliva på hennes bo. Jag valde att gå därifrån i stället, så dom fick lugn och ro! Jag vill inte störa mer än absolut nödvändigt!

Jag kommer återkomma till kalhygget då jag vet att det kommer fler fina blommor framöver. Inte långt därifrån finns annat jag också vill kolla in igen!

Sommaren har tagit litet paus! Idag är det litet svalt och blåsigt! Idag blir det tröja på och en biltur att mata familjens fiskar och kolla blommorna!

Ha det så gott där ni är!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 06 juli 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: