Vatten i rörelse


IMG_1910

Att fota vatten i rörelse har länge varit intressant, men jag har inte lyckats något vidare! Igår var jag ute och provade också, men det blev inga bra foton!

IMG_1917

Idag provade jag litet nytt för att se hur det gick! För det första använde jag idag makroobjektivet och ett ljusskydd! Dubbla gråfilter hade jag både igår och idag! Fotona kan ju bli väldigt ljusa när man använder längre tider! Men ljusskyddet gjorde nog sitt för idag blev fotona inte lika ljusa!

IMG_1919

Blåsten nere vid Storsjön (där vattnet på fotot här ovan precis rinner ut) är inte nådig! Trots stativ så känns det som om kameran rör sig i vinden!

IMG_1920

Jag är ändå ganska nöjd med fotona idag! Det sporrar att försöka göra ytterligare förbättringar förstås! Jag känner att jag är på rätt väg!

IMG_1923

Det är en väääldig massa smältvatten i dom små bäckar/rännilar som rinner utmed branterna runt Storsjön! All snö smälte nästan på en gång i år och det är ju bäst att passa på när vattnet hoppar och far som bäst! Jag kollade på fotona från precis ett år sedan så är det jämförelsevis rätt så ynkligt med vatten och då är det ju klart att effekterna inte blir dom samma!

Det är helt underbart att snön är på väg bort! Nu har det mest snöhögarna och en del vallar som är kvar! Krokusarna på min innergård är på väg upp! Åh, vad jag längtar!

Ta vara på våren! Den går så fort förbi! Upplev den – spring inte bara igenom den!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 20 april 2013.

2 svar to “Vatten i rörelse”

  1. Vad coolt det blir! Förstår att det är roligt att experimentera med kameran.

    KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: