Mina ”drivhus”!


Min odling

Våren har kommit till området vid Storsjön! Igår eftermiddag kom våren med sol, värme och snabb snösmältning! Och nu har det gått undan! Verkligen! Då är det dags att börja sätta frön som så småningom ska göra det färgglatt och vackert på balkongen! Äntligen blev det av! Om man nu inte har så stora möjligheter att göra något större av sina fröodlingar kan man göra som jag har gjort. På några mattallrikar sätter jag ut små torvplattor, vattnar, vattnar och sår mina frön!

Drivhus

Jag märker tejplappar med dom frön jag sått så jag håller reda på det någorlunda. Och precis lagom passar mikrougnslocken som ”drivhuskåpor”! I år blev det två tallrikar med fyra olika frösådder på varje! Nu är det ju väldigt spännande när jag får se något som börjar spira och vilka det är som tagit sig först!

Odling nr 2

Det tar väl någon vecka innan jag kan förvänta mig någon större växtlighet! Men spännande är det! Jag får väl återkomma till detta litet längre fram!

Barnbarnet M-s blev 11 år idag och ville så gärna komma en stund efter skolan! Tänk att han ville komma hit bara för att mysa upp födelsedagen litet grann! Jo, jag vet ju att han trivs här! Han får mellanmål, kramar, småprat och så brukar han sitta vid min dator en stund! Ikväll har jag varit på tårtkalas hos honom och hans familj! Det blev inte så lång stund! Man måste lägga sig i tid även om det är födelsedag! Han var nog nöjd med sin dag i alla fall! Det mest spännande var nog den dator han fick!

Om vädret är hyfsat i morgon ska jag ut en sväng på blåsippsjakt! Jag har ingen aning om hur långt blåsipporna har kommit, men jag tänkte ta reda på det! Nu börjar den bästa tiden på hela året med allt som börjar växa och spira utomhus! Måtte bara denna sommar bli soligare och varmare än sommaren vi fick förra året! Jag har högt ställda förväntningar!

Ta vara på våren! Missa ingenting! Stanna upp och ta in allt i lugn och ro!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 16 april 2013.

6 svar to “Mina ”drivhus”!”

  1. Ja det ska jag försöka göra, försöka stanna upp och ta in den här härliga tiden. Jag har en tendens att hela tiden tänka på imorgon eller nästa vecka istället, det är dumt. Klokt skrivet.
    Vilken kanonbra idé att använda microlocken så, måste ju också funka med tårtkupor!

  2. Spännande. Vi måste nog också sätta lite frön – det är ju så roligt! Det ser nästan ut som om du har ett kakfat med chokladmums 🙂 KRAM!

  3. Jag hade verkligen hoppats på förra sommaren då jag faktiskt hade chans att vara hemma men nu håller vi tummarna för en bra sommar ändå 🙂

    • Tack, Anna! Ja, denna sommar bara måste bli solig, varm och skön! Jag tittar in varje dag på din blogg och får se din underbara lille knatte! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: