Småttingar från Tradera!


Änglavinge

Skottet av änglavingebegonia

Just nu är det inte mycket som händer med mina orkidéer! Egentligen vet jag inte varför! Men det är litet trist när ingenting blommar eller ser ut att ens försöka! 😦 På Tradera kan man få tag på skott av många olika slag och jag har köpt ett skott på en änglavingebegonia! Googla gärna på det och se så fin den kan bli! Skottet har tagit sig fint och ett nytt blad har precis börjat växa till!

Zebrablad

Zebrablad

Jag fick dessutom ett litet skott gratis med leveransen! Det var ett litet rotat skott av zebrablad, som har riktigt vackra blad med silver och grönt på ovansidan och vinrött på undersidan! Jag har inte lyckats ta reda på om det är en sort som blommar eller om den kommer att vara en grön växt! Nåja, det får tiden utvisa. Kanske kommer det så småningom små blommor av något slag och då fotar jag förstås!

Jag har också fått tag på ett skott på ampellilja, en lättskött, grön/vit växt, som brukar växa så det knakar, skickar ut ”revor” med småplantor! Och jag vet att den kan blomma, jag hade en ampellilja för länge sedan och den blommade med små vita blommor, som påminner om grässtjärnblommor! Jag bör få ampelliljan nu i veckan. När den vuxit till sig kommer den att hamna i ampel på en vägg så den får fritt utlopp att växa ut ordentligt!

Vintern, ja! Som det ser ut nu har vi den värsta kylan bakom oss. Hoppas jag inte har fel! Nu håller sig tempen runt några få minusgrader och det känns precis lagom! Solen har lyst en hel del och då blir det riktigt skönt! Vintern kommer att vara ett bra tag till, men jag kan inte låta bli att se fram emot riktig snösmältning, mera sol och mera vårlika temperaturer!

Jag önskar er alla en fin, positiv vecka! 🙂

Annonser

~ av Ingegerd på 18 februari 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: