Tulpanens dag!


Dagens tulpanbukett

Det är Tulpanens dag idag! Jag har inte tidigare köpt någon blomma i år, så idag blev det av. Med avfrostad bil uträttade jag litet ärenden och for till Sörvalla vid E14 för att se om jag kunde få tag på en tulpanbukett med flera färger på blommorna. Jo, det fanns där, men jag valde denna röda, vackra bukett, som passar så fint hemma hos mig. Vad dom röda bären på kvistarna heter vet jag inte. Jag har googlat, men inte fått tag på något namn! Tips mottages tacksamt!

IMG_1293

Under kökslampan blev det så fint ljus i fotona

Dold

Inuti tulpanerna döljer sig en mängd fina detaljer, som jag ska försöka fota litet senare. Min medhjälpare, M-s, är här en stund, så han ska få litet uppmärksamhet av mig.

Mjuka toner

Tänk ett så vackert blomhuvud

Rimfrostälvorna har jobbat hårt runt Storsjön dom senaste dagarna! Här är obeskrivligt vackert med tjock rimfrost på alla träd! Ja, allt är höljt i rimfrost! Jag gillar snö och det blir så vackert, men det slår inte när rimfrosten är här!

En blå dag

Vid 11.30-tiden när jag gjorde mina ärenden for jag till hamnen för att se hur det såg ut över Storsjön och så här blev det. I morse vad dagen ”blå” och även mitt på dagen. Hur vackert som helst! Jag älskar den blåa tonen i vinterfoton och har lyckats fånga många foton med stark blå ton. Undrar just om det är rimfrostdiset som ger den blå tonen eller om det bara är disigt och mulet!

Unna er en bukett tulpaner idag! Det höjer glädjen litet i vintermörkret!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 15 januari 2013.

5 svar to “Tulpanens dag!”

 1. Riktigt vacker rödfärg på tulpanerna är det! Kan tyvärr ej hjälpa dig med bären.
  Den blå tonen kommer inte av vitbalansen i kameran då? Är den ställd på glödlampa och du fotar när det ej är sådant ljus så blir det väldigt blåa toner på fotona.
  Kram.

  • Tack, Monica! Det blåa fotot har jag tagit med min fickkamera där man inte ställer in nåt särskilt utan bara knäpper! Jag har många foton här ikring som är blåtonade och dom är nog tagna med alla mina tre kameror, två mindre och min stora! Nåja, fint är det i alla fall!
   Kram!

 2. Förlåt om jag envisas men de flesta kameror även kompakt brukar man kunna ställa in detta på. Men du ser ju det så klart själv på dina kameror i så fall. Nu kan jag också tycka att det kan bli riktigt snyggt med det blå. Har några foton jag tog för ett par år sedan som är så där snyggt blåa och med en massa frost på, och som du skriver det blåa syntes inte förrän man såg dem på datorn! Såg ju då i efterhand att jag hade vitbalansen på glödlampa. 😀 så det är därför jag undrar om det var så hos dig med.
  Men ljuset ute varierar också verkligen nu med dessa temperaturer vi har, så en blåare ton på naturen är det nog vissa dagar. Såg du halon i går? Hade så gärna fotat det men är ju tyvärr hemma och sjuk.!!! 😦

  • Hej igen! Det gör ingenting om du är envis och kommer tillbaka! Det är bara bra! Jag lär mig ju något av det och är bara tacksam för tips! Den kamera jag använde idag, min lilla Nikon Coolpix S3300, hade vitbalansen inställd på ”Auto”. Har just kollat! Min andra lilla kollade jag också. Den står också på ”Auto”!
   Ha en skön kväll!

  • Usch, så trist att du är krasslig. Hoppas innerligt att du kryar på dig snabbt! :-/
   Halon såg jag i tidningen igår och sparade ner bilden på datorn (näe, jag kommer inte använda den till nåt, bara spara som ”häftigt foto”!
   Piggna på dig nu så du kan gå ut i vintern igen!
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: