Trevlig helg!


Rosa tulpan

Det börjar bli tulpantid igen! Tulpaner som gör oss glada och uppiggade när vi har en färgglad bukett stående i vas hemma! Fotot är från förra året, men jag vill bara påminna er om litet guldkant i form av tulpaner!

I år ska jag ha ett riktigt snål-år! Pensionen minskas drastiskt och jag går igenom alla mina räkningar. Jag ser över vad jag kan vara utan och det är en hel del. Jag har avböjt all reklam, som ju bara vill att vi ska köpa en massa saker. Jag har börjat baka allt matbröd och tjänar rätt så bra på det! Ni vet kanske hur dyrt köpebröd är! Dessutom med ingredienser man inte vill ha! Jag lusläser recept, mest på ICA.se, men även på andra håll. Jag vill att maten ska kosta minimalt, men ändå vara lockande och god! Och så nyttig som möjligt. Jag har stenkoll på mina pengar! Jag sparar alla kvitton och kan se tillbaka vad det ena och andra kostar. Det är till stor hjälp! Jag har också gått in på mitt elbolags hemsida och kan där kolla hur mycket el jag gör av med! December 2012 hade jag lägre förbrukning än december 2011, t ex! Nu ska jag se till att mina elkostnader går ner en bra bit! Det ska bli spännande att se vad det blir i nu i januari när jag är väääldigt försiktig med att tända för många lampor för tidigt på dagen. På kvällarna smyger jag omkring med några ljusslingor tända och TV´n på! Jag behöver inte mer när jag är ensam! Jo, ska jag läsa eller göra något annat så tänder en lampa jag förstås! Man kan säkert vara mera försiktig än man är om man har gott om pengar!

Jag har min dotter H som bollplank när jag funderar på räkningar, ska spara pengar och annat. Ett bollplank gör att jag ser litet klarare och får tips om hur jag kan göra! Hur värdefullt som helst!

Jag har också lagt om mina matvanor litet grann! Jag lagar riktig mat på dagen och gör hemgjort soppa till kvällen. Hemgjord soppa på färska ingredienser är starkt underskattad! Och med hembakt bröd till! Jag som varit stort godismonster har inte ätit godis sedan julafton och faktiskt överlevt utan problem eller större abstinensbesvär! Det har gjort att jag har gått ner litet i vikt utan att egentligen anstränga mig tillsammans med mina förändrade matvanor! Och varför inte! Jag har litet övervikt, men bara några kilon och framåt vårkanten är dom förhoppningsvis färre! Jag kommer lämna rapport litet längre fram!

Ha en riktigt trevlig helg! Och glöm inte köpa tulpaner! 🙂

 

Annonser

~ av Ingegerd på 11 januari 2013.

2 svar to “Trevlig helg!”

 1. Superbra! Vi borrade in bergvärme i huset vilket gjorde att våran elräkning sjunkit! Lite svårare för dig 😉
  Men bara det blir lite ljusare ska jag skärpa till mig med lamporna. Vill gärna tända upp med lampor i rummen. Ser inte allt för roligt ut med svart i alla fönster när man har hus.
  Ett tips till maten, ICAs billiga veckan! Superbra mat och enkel att laga, ofta blir det flera matlådor över att frysa in 🙂

  Jag ska helt klart unna mig en bukett tulpaner i morgon!!

  • Tack, Anna! Jag kör med ljusslingor med ledlampor o transformator! Tror inte dom drar så mycket! Jag börjar bli riktigt bra på billig mat. Jag älskar ju grönsaker! Gjorde en stor skål med coleslaw och den blev inte gammal! Du vet, litet vitkål o morötter, litet kryddor och en klick matyoughurt! Hur gott som helst! Jag kollade tulpanerna på ICA, dom hade bara buketter med samma färg. Väntar nog till jag får flera olika färger!
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: