Upplyst!


Äpple

Äpple och körsbär

När julslingorna är nu borttagna är det dags att tända dom vanliga lamporna framåt kvällningen. Ibland blir det inte ljust på dagen och då kan jag tända långt tidigare. Jag har två Tiffanylampor, en större och en litet mindre. Åh, vad jag gillar dom! 🙂

Plommon

Plommon

Päron o körsbär

Päron, körsbär, äpple och ev mandariner

Kronan

Kronan på verket

Min Tiffany

Så här ser min större Tiffanylampa ut! Kanske är Tiffanylampor inte ”inne” längre, men jag gillar dom och dom ger ett fint sken! Det är litet skönt att dom röda julslingorna är borta och vardagen är här igen!

Phalaenopsis equestris rosea

Phalaenopsis equestris rosea – blomman är 2 cm i diameter

Mina blommor är just inget att skryta med! Jag har en liten orkidé i en ampel i köksfönstret, som blommar med en ljuslila, små blommor! Det är den enda orkidén, som blommar just nu! De andra orkidéerna mår väl bra, men inget spännande händer. Min vita knölbegonia tar nya tag och kommer med några knoppar och förhoppningsvis kommer det fler knoppar nu när den står ljust och det börjar ljusna en aning ute.

Det har snöat igen och snösvängen jobbar här utanför! Familjen är tillbaka till jobb och skolor igen! Nu är det vanliga oxveckor fram till påsk om man inte tar ledigt vid sportlovet förstås! Men det är klart, jag är ju ledig hela tiden! Min IBS har varit jobbig en tid! 😦 Jag har varit inne litet för mycket, men att ge sig ut någon längre sväng har inte känts bra! Har som mest varit fram och tillbaka till affären! Hoppas det vänder snart och blir bättre vartefter ljuset återvänder! Så här kan jag inte ha det!

Jag önskar er sköna dagar framöver!

Annonser

~ av Ingegerd på 08 januari 2013.

2 svar to “Upplyst!”

  1. Helt rätt att inte bry sig om vilka trender som råder, man ska ha saker omkring sig som man tycker om att titta på, det är ju huvudsaken. Jag gillar också din lampa!
    Hoppas det blir bättre med din IBS, så tråkigt att inte må bra…

    • Tack, Marit! Det är skönt att inte vara nån överdriven ”trend-nissa”! Jag är rätt nöjd ändå!
      Näe, det här med IBS är ett j..la gissel! 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: