Makro med knorr


Ljusrosa malva

Jag har gjort det förr, men inte lyckats något vidare. Nu har jag gjort nya försök och resultatet blev litet bättre. Jag har monterat en Hoya +4 närbildslins utanpå makroobjektivet för att kunna ta foton på riktigt nära håll. Det har jag pysslat med dom senaste dagarna.

Mörkrosa stjärnflocka

Jag är så tacksam för min dotters trädgård. Jag får gå där och fota och plocka med mig ett och annat hem. Jag brukar ta små skott/blommor undertill där det inte syns på blomman i sin helhet, men skotten ger mig så mycket glädje.

Vitklöver

När jag for från dottern häromdagen och parkerade bilen gick jag omkring bland som vilda blommorna i anslutning till parkeringen och såg vitklöver. Ja, varför inte? Klöver gillar jag verkligen! Dom består ju av många, många små blommor tillsammans i ett huvud. Att ta närbild på klöver blir så vackert! Tänk vilka vackra bilda blommor vi har alldeles gratis ute i naturen!

Familjen har varit hemma och vänt och farit ut igen. Nu har dom varit på fjällvandring med alla barn och allt hade gått riktigt bra! Den yngsta fyller sju år i morgon, tillräckligt stor för en för barnen anpassad fjällvandring och att sova i tält. Igår kväll kom dom hem igen! Idag far M-a och M-s till Arjeplog om ingen av dom får kalla fötter innan avgång. Dom har sina bästa vänner i Arjeplog och alla längtar efter varandra! Kommer dom iväg är dom hemma igen på måndag!

Solen lyser för andra dagen i rad! Det är varmt och skönt och känns så gott i själen! Blommorna på balkongen är inte särskilt fina efter denna mulna sommar. Det är bara mina pelargoner som är fina och hur stora som helst!

Hoppas ni alla har sol där ni är!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 16 augusti 2012.

6 svar to “Makro med knorr”

 1. Det är ju lite trix med macroringarna innan man får till det. Men det är ju så himla roligt sedan! Du har ju lyckats riktigt bra tycker jag, stjärnflockan var super superfin!
  Jag har skickat ett mail till dig!
  Kram.

 2. Hej. jag vet inte vilken blogg du menar som skulle vara lösenordsskyddad. Är det den jag lagt ner? Hade ju en på bloggspace som jag stängde igen för att starta en ny (den jag har nu, jamtlandstaus). Den förra finns ju i och för sig kvar men det är bara jag som kommer in på den. Använder den inte och skriver i den men vill heller inte radera den då jag har skrivit så mycket som jag tycker är synd om det försvinner helt.
  /Monica

  • Jamen, då är det helt OK! Trodde du använde den som fotoblogg. Jag tror jag var inne där för några veckor sedan! Möjligen minns jag fel! Näe, du ska inte lägga ner din tidigare blogg! Du har ju massor med foton och saker du skrivit om. Sånt vill man inte bara kasta bort!
   Kram på dig!

 3. Ah, nämen det är ju min blogspotblogg du har varit in på och den är inte skyddad! Den använder jag lite som en fotoblogg numer. Blev lite extra när bloggspace låg nere, men nu är det mest kort med någon kort kommentar till! locknetoka.blogspot.com är adressen.
  Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: