Snö! … igen!


Vår, ja! Det sägs att det är vår! Jo, jag kan hålla med om det också! Men det har snöat en hel del till och från och då är man inte ute och letar efter vårblommor precis. Jag tog med mig M-s till guckuskogen för att kolla läget. Då var det hyfsat väder och rätt skönt. Blåsipporna blommade för fullt, men jag hade bara lilla kameran med mig. Guckuskorna är på väg. Dom hade kommit upp ca 2 cm ur marken. Åh, så jag längtar! Jag ska försöka filma dom i år och lägga ut filmen på YouTube så fler kan se.

När det väl slutat snöa började det blåsa i stället! Så in i vassen att grejorna på balkongen flyttade på sig! Det var visserligen litet soligare och skönare, men att fotografera små blommor i naturen i stark blåst är omöjligt. Dom vajar ordentligt i vinden och det är omöjligt att få fina foton. Jag kunde känna för ett ögonblick att det kändes väldigt trist att inte den fina våren och värmen kom. Igår var jag till blomsterhandeln och kollade läget! Där fanns bl a denna orkidé, en Dendrobium, i en väldigt ovanlig färg och jag kunde inte motstå! Men jag måste ju passa på! Idag snöar det igen! Och ska visst snöa i två dagar, enligt vädergudarna. Snön blir våt i samma ögonblick den landar på marken, men bara att se snö nu gör mig litet grå inuti.

Min dotter i Jakan har blivit frisk igen efter sin halsfluss och är i full gång. Min dotter, som bor här, har precis hämtat sig efter en tre veckor lång superdunderförkylning, som utmynnade i sjukskrivning, bihåleinflammation och penicillin. Det vände väldigt långsamt för henne, men hon har jobbat denna vecka i alla fall. Puh! Det är skönt när jag vet att dom kryat på sig och är inne i vardagen igen, mina älskade döttrar!

Idag ska jag syssla litet mera med traderandet! Det är rätt roligt och man får skicka iväg sina saker till både höger och vänster till folk som köpt mina prylar. Det jag inte fått sålt på Tradera ska jag samla ihop till en loppis, som kyrkan ska ha här. Under Kristi Himmelsfärdshelgen äger den rum.

Jag började för några år sedan i Arjeplog med att virka mormorsrutor till en barnfilt. I brist på annan sysselsättning just då. I mitt rotande efter saker att sälja på Tradera hittade jag rutorna igen. Nu har jag kompletterat den med några rutor som saknades, fäst alla trådändar (mååååånga!) och ska virka ihop den till en filt. Jag ska se om någon på Tradera är intresserad, annars får väl den också gå till Loppisen.

Det blir mest pyssel inomhus denna helg! Det får bli litet städning medan jag lyssnar på Spotify, där jag har egna musiklistor med min absoluta favoritmusik!

Hoppas ni andra har roligare väder! Trevlig helg!

Annonser

~ av Ingegerd på 04 maj 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: