Kungsängsliljan


Vi är ett steg närmare våren! Det är ljusare ute, det töar mera och solen lyser varmare. Det är så härligt att vi har vintern bakom oss! Igår var jag på blomsterjakt igen. Egentligen skulle jag ha en kruka med små, mörkblåa iris, men det fanns inte. Jag hittade en kungsängslilja i kruka i stället. Det är första gången jag träffar på kungsängsliljan på väldigt länge. Jag hade den i trädgården en gång i tiden, men det är mer än tjugo år sedan.

Kungsängsliljan är Upplands landskapsblomma. Jag föddes i Stockholm i den norra delen och kungsängsliljan har därför varit ”min” landskapsblomma sedan dess. Klockorna är otroligt vackra, skira och har ett alldeles underbart mönster i ”min” favoritfärg! Kungsängsliljorna hamnar nog i dotterns trädgård så småningom, men jag vet inte riktigt om dom klarar vintrarna här.

Den andra landskapsblomman jag har upplevt var när jag bodde i Arjeplog, där fjällsippan är landskapsblomma för Lappland. Nu bor jag i Jämtland, som har brunkullan som landskapsblomma. Alla dessa väldigt speciella och särskilt vackra! Åtminstone för mig!

Här är vintern tillbaka med tunt snötäcke och någon minusgrad. Dock töar det på dagarna, men det känns litet segt just nu. Min vårlängtan är större än så. Häromdagen fick jag tussilago av barnbarnen och inte långt härifrån blommar blåsipporna. Våren är på G på riktigt!

Jag önskar er alla litet sol och värme!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 04 april 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: