Bedrövliga tulpaner


Tulpanerna jag köpte i förra veckan är inte som andra tulpaner! Jag hade tänkt mig att fota dom helt utslagna och även när dom börjar vissna och hänga! Dessa tulpaner kom aldrig så långt. Stjälkarna började gulna nästan med en gång och blommorna växte bara något på längden. Blommorna slog aldrig ut utan började i stället snörpa ihop sig och ser mest bedrövliga ut. Varför blir det så?

Buketten var ju så vacker från början. Jag tänkte på att jag inte kunde fota, som jag önskade, då min son kom på besök. Jag vill ju inte vara oartig och pyssla med mitt när han är på besök. Vi hade en hel del att ta igen och jag ville ge honom all min tid. Vi hade väldigt trevligt och jag såg att tulpanerna inte alls gjorde som jag trodde. Det var liksom ingen brådska att fota. Tulpanerna åker nog i soporna idag. Skrumpna tulpaner är inget att samla på.

Solen lyser här idag! Det är strålande vackert väder! Jag och stavarna tar nog en promenad litet senare. Man måste ta vara på solen så här års! Fast här är det sol ganska ofta! Vintern har inte varit så solfattig som jag trodde innan. Nej, solen lyser över Storsjön flera gånger i veckan!

Ikväll ska jag vara barnvakt åt lille M-x. Resten av familjen far iväg på skidskytte med dom stora barnen. M-x och jag ska mysa tillsammans när dom är borta. Han är så kramig och mysig!

Jag önskar er alla en fin vecka, gärna med litet sol! Ha det så gott!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 30 januari 2012.

4 svar to “Bedrövliga tulpaner”

 1. Hej igen Ingegerd!
  Men det var ju typiskt att dina tulpaner inte ville!
  Den vita blev det ett fint foto av sådär också förstås!
  Kanske de hinner frysa på vägen hem från affären?
  Eller så är de dåliga från början helt enkelt!

  Tack för din kommentar hos mig!
  Ja, det är mysigt med svanar även på vintern! 🙂
  Ha en fin dag! /Pia

 2. Vad synd att det blev så med tulpanerna. Men jag tycker nog att det kan vara lite si och så med denna art av blommor! Fast sedan tycker jag att de kan vara fin att fota ändå, tycker du har lyckats bra i alla fall!
  Kram.

  • Tack, Monica! Tulpanerna är numera i tulpanhimlen. Jag hittar nog nån annan blomma att fota snart! Promenerar en del numera, ska försöka tappa något hekto eller två! Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: