… och det snöar och det snöar och det snöar…


Snöklädd björk

Nu snöar det på tredje dygnet i rad! Snösvängen har jobbat hårt för att samhället ska bli framkomligt. I morse när min dotter lämnade av lille M-x varnade hon mig för att ge mig ut med bil idag.  Det har snöat ett par decimeter till.

Stugan

Den lilla stugan strax nedanför mig är nästan gömd bakom sin snötyngda hägg. Jag tänker på hur fint detta foto var i somras när häggen blommade! Sagolikt!

Garagelängan är också snöprydd!

Skogsdungen strax nedanför mig är snötyngd. Det snöar oavbrutet och allt känns grått idag. Ja, inte i själen kanske. Här är två knattar, som sätter sprätt på min tillvaro. Jag gick ett varv runt huset för att få färska foton. Min bil ser man knappt!

Idag är sista dagen jag är dagmamma. M-x skulle ha sovit över här i natt också, men han kom på att det var väl magstarkt att vara ifrån mamma två nätter i rad. Han kom i ottan i morse i stället. M-s passade på att sova över i stället i lugn och ro. Han intog min säng och tyckte att den var skönast i världen och sov sååå gott i natt. M-a ringde nyss och hade bestämt med en väninna idag!

Barnen hämtas i eftermiddag och jag ska inta min lägenhet och soffan igen! Kanske hinner vi ut en sväng efter lunch. M-s är väldigt kraxig i halsen och har varit litet låg några dagar. Nu ska vi se till att han blir frisk snarast möjligt. Kanske han får stanna kvar inne.

I helgen ska jag städa ut julen. Nu börjar jag ledsna på alla grejor som står i vägen överallt. Kanske mest för att även barnbarnen tar stor plats i en mindre lägenhet. Det ska bli skönt att återställa mitt hem till det normala.

I år ska jag dessutom ägna mig mer åt fotografering och testa litet nya kamerainställningar och ljus. Men det blir ingen ro att göra det förrän mitt hem är någorlunda återställt. Tre barnbarn sätter sina spår i tillvaron när det bli två heldagar på rad.

Jag har också börjat med stavgång och jag ska ta tag i det igen bara lugnet har lagt sig. Jag fick en gnutta träningsvärk häromdagen, men det var mest ”skönt ont”!

Ha det så gott i vintern! Tänk om jag kunde dela med mig av vår vinter till er som ingen har!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 05 januari 2012.

6 svar to “… och det snöar och det snöar och det snöar…”

 1. Å, så fint! KRAM!

 2. Jag hade gärna tagit emot lite av det där vita! Men vi har ju för varmt, så det blir bara regn av det! Men ikväll skulle det bli kallare, med ishalka som följd.

  Kul att du gav dig ut och dokumenterade det!
  Ha en fin trettondagsafton, Ingegerd!
  Kram Pia

 3. Ja visst är det vackert!!!Hur fint som helst med all denna snö. Men halt och jobbigt har det varit! var på stan i dag och inte ett sandkorn hade de fått fram på gågatan Bedrövligt!! Jag höll på att falla, men klarade mig precis, men Lena som kom bakom mig åkte på arslet!
  Väntar med spänning på dina foton!

  • Tack, Monica! Ja, inte behöver vi mer snö i alla fall! I morgon behöver det inte snöa! Här är ju så backigt att det är lätt att fara på arslet och jag är så rädd för att bryta nåt! Har inte tid med sånt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: