Litet nytt


När mörkret drar in på hösten märker man ibland att man har mörkt i ett hörn någonstans. Det är så jag känt om det stora balkongfönstret. Tidigare i mitt liv har jag haft hängande fönsterlampor, men nu har jag orkidéer hängande i korgar i stället. Jag har funderat på vad jag skulle kunna hitta på. Igår for jag till ett ställe här, som köper upp saker från dödsbon och annat, som folk vill bli av med. Jag tänkte jag skulle börja där, innan jag köper dyra lampor på stan. Jag hittade två vita, litet högre lampor med snöstjärnor på och tänkte att dom kanske skulle duga då länge.

 

Det är ju svårt att tro att man har ett mörkt fönster ut mot sydväst. På dagarna öser solen in när det är fint väder, men när mörkret kommer då är det nästan svart utanför och då blir fönsterbänken ganska mörk. Båda lamporna fungerade från början och det såg riktigt fint ut igår kväll. Men jag är dålig på att ta foton i kvällsljus. Ja, fönsterfotona blev det väl egentligen inget större fel på, men mönstret på lamporna syntes inte. Jag kände mig ganska nöjd över att ha hittat två lampor för en billig penning och att balkongfönstret inte är så mörkt längre.

Städningen av källaren gjorde att jag hittade en påse vitmossa, som jag skulle ha när jag planterade om orkidéer. Mossan var snustorr, men jag stänkte litet vatten över och idag doftar det god vitmossa i köket. Idag ska jag plantera om båda mina små Traderaorkidéer (min lilla Dendrobium och en liten cattleya) i större krukor. Båda har det litet trångt och dom behöver litet extra plats för att utvecklas och växa.

Här ska vädret bli grått och blött idag. Jag börjar längta efter snön, som faktiskt lyser upp en del. Samtidigt är glad över att det inte är särskilt halt ute på gator och vägar. Jag har inte utstakat några planer för dagen ännu. Framåt kvällen visar det sig vart dagen tagit vägen.

Jag önskar er alla en skön söndag. Fortsätt gärna tända ljus bara för att det är så vackert!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 06 november 2011.

2 svar to “Litet nytt”

  1. Det blev ju jättebra med lamporna. Snygga var de också! Perfekt med snöflingor så här års dessutom! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: