…och litet till


Bloggen heter ju ”Vilda och tama blommor OCH LITET TILL”! Nu har jag kommit till det, ”LITET TILL”, alltså. För tillfället har jag inga blomfoton utan har börjat fota i min omgivning. Jag vet, jag skulle gå ut och fota hösten, men min IBS har gjort att jag varit inne några dagar. Här ovan är låset på min ljuslykta på köksbordet. Glaset blir stort på mitten (tjockt om ”magen”) så man måste öppna lyktan för att ta ut glaset. Låset är ju ganska fint ändå. Jag gillar verkligen denna lykta. Däri står ett stort doftljus!

Jag har lekt med litet andra inställningar på kameran, då jag inte är nöjd med mina foton. Jo, ett och annat blir väl bra då, men många blir inte som jag vill. Batteriladdaren låg illa till och jag tog foton på dom små lamporna. När man fotar så här nära så syns ju dammet tydligt, vilket är mindre kul. Mitt hem är kanske dammigare än det ser ut. Jag får väl ha en trasa till hands och putsa av det värsta innan jag tar foton.

Min smala Rejmyrevas har vackra vinrankor inristade i glaset. Varför inte ge sig på det också? Det blev inte så tokigt. Vasen använder jag mest när jag köpt någon enstaka snittblomma för fotografering.

Jag skulle ha passat sjuk dotterson idag, men han blev frisk fortare än kvickt. Härligt! Jag får en dag över. Jag ska storhandla. Mina förråd är tämligen tomma. Det är mulet ute och hösten syns mycket tydligare nu. Natten till igår hade vi frost. Gräsmattorna var vita och dom som ger sig ut tidigt fick säkert skrapa is på sina bilar. Vi fick några soltimmar igår och då är det faktiskt riktigt skönt, nästan sommarkänsla.

Jag hoppas ni alla får en bra arbetsvecka!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 19 september 2011.

2 svar to “…och litet till”

 1. Hej igen!
  Ja, det kan vara kul att fota hemma också! Man ser på saker på ett helt annat sätt och som du skriver så ser man damm tydligt vid macrofotografering! 😀
  Söt liten vas!
  Ha det bra! Just nu lyser solen här utanför och det är ju lite typiskt efter en hel helg med en grå yllefilt på himlen!
  /Pia

  • Tack! Jag har varit ute och storhandlat i eländesväder. Nu har jag mat hemma, regnet öser ner och det är kallt! Nu går jag inte ut mer idag! Inte blev det nån blomma heller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: