Promenad i solen


Snårvinda

Jag vill inte sitta inne i detta strålande väder! Här lyser solen hela dagarna i stort sett, bara några moln emellanåt. Sommaren ska vi ta vara på och minnas när det blir kallt och vinter. Nej, ut i solen med åtminstone lilla kameran för att bara vara ute så mycket som möjligt! I närmaste skogsdunge växer en enorm snårvinda, som har snärjt in sig i allt annat som växer och det är nästan omöjligt att ta sig någon närmare titt.

Nejlika

Strax nedanför skogsdungen i gräset växer en liten tuva med förvildad nejlika med små cerisefärgade blommor. Den lilla tuvan blir nog nermejad nästa gång gräsklipparen kommer förbi och det är ju nästan en dödssynd. Funderar nästan på om jag ska rädda en liten bit av den och sätta i dotterns trädgård. Får fundera vidare, man kanske inte ska göra sånt!

Jag gick vidare i grönskan ner mot Storsjön och bara njöt av det fina vädret. Många sommarblommor har blommat över och många ängar ändrar färg mot brunt. Dom små bäckarna, som rinner ut i Storsjön, bara porlar sakta. Det är inte mycket vatten i dom nu.

Idag är det strålande väder igen! Sol, sol, sol nästan varje dag hela sommaren! Idag ska dottern med familj ut på egna äventyr. Fadern i huset är ledig och då far dom iväg nånstans och bara njuter med barnen en hel dag. Jag behöver rensa på balkongen. Några växter har blommat ihjäl sig. Dom får hamna i komposten och jag omplacerar resten. Nej, det är inte så att det kommer att se glest ut. Det blir nog ”blommigt” ändå.

Hoppas ni andra också får en strålande dag!

Annonser

~ av Ingegerd på 02 augusti 2011.

2 svar to “Promenad i solen”

  1. Låter ju som du haft och har betydligt bättre väder än vad vi har haft i juli månad!
    Läste här om ”din” nejlika, kanske kan du rädda en liten bit, för den är väl inte fridlyst väl?

    Tack för din kommentar hos mig! 🙂
    /Pia

    • Tack, Pia, för din kommentar! Ja, vi har haft en jättefin sommar och det verkar fortsätta några dagar till! Nej, den lilla nejlikan är inte fridlyst, den har nog bara spridit sig från någon trädgård tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: