Gulsippa


Jag mötte en av grannarna, som gjort en egen liten rabatt i ett hörn i området. Hon vet att jag gillar blommor och berättade om gulsippor hon fått en gång och planterat där. Och dom blommar just nu. Grannen är väldigt pratsam och jag höll nästan på att bli fast. Jag hade ett ärende jag ville fixa och komma iväg. Men det så mysigt att stå i den varma solen och prata en stund.

Väl hemma igen tog jag med mig kameran och fick se dom vackra gulsipporna. Jag har inte i hela mitt liv sett gulsippor ”live” tidigare, så ängligen! Dom var inte så många som blommade, kanske ett tiotal. Men där var också blad utan blommor, som kanske kan blomma till nästa sommar. Jag såg även vårkrage, krollilja och en del annat på väg.

Jag for iväg till närmaste handelsträdgård (mitt ”ärende”) för att se vad som händer just nu. Det hände massor. Dom hade just fått blommor, som stod i stora vagnar och höll på att packas upp. Oh, så spännande! Jag köpte med mig en liten rosa blomma, som sades vara en bacopa. Ja, i så fall en ovanlig en. Den ser inte ut som dom vi vanligen ser. Jag kommer med foto endera dagen. Det blev också en liten million bells, cerisefärgad och den var dubbel. Helt underbar liten blomma, som jag hoppas ska bli stor och yvig.

Idag är det nästan helmulet och det ska komma regn. Nåja, eftersom jag bara städar och fixar när det är sämre väder, så får jag fixa litet sånt idag. Jag har slutat att städa när det är vackert-väder-dagar! Kanske nåt att ta efter?

Annonser

~ av Ingegerd på 12 maj 2011.

2 svar to “Gulsippa”

  1. Gulsipporna är vackra. I år har jag inte varit och kollat vårt ställe, de blommar ju lite senare än de andra sipporna. Det har gått så fort allting i år så man hinner ju knappt med 🙂

  2. Nämen, jag har aldrig hört talas om ”gulsippor” förut! Kul. Och fina var de ju!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: