Sov du lilla Videung?


Bortslängd vide, numera i vas hos mig

Igår gick jag ut på blåsippsspaning i det griniga vädret. Det lockade inte alls att gå ut i gråvädret och kylan, men blåsipporna lockade mer (jag hittade blåsippsknoppar). På väg hittade jag en sälg som var prydd med mängder med små videungar. Jag tycker att dom är så vackra och är ett riktigt vårtecken att ta fasta på. På marken under sälgen hade någon slängt små avknipsade videgrenar med sina pälsbollar på. Jag plockar aldrig grenar eller blommor (någon enstaka gång kan jag plocka ogräs) när jag är ute, men nu tog jag hand om några av de små ratade grenarna, tog hem dom och satte i vas.

Närbild på en liten ”videunge

Blommande sälg

Sälgen hade några få pälsbollar som blommade och jag ville fotografera förstås. Vädret var grått, blåsigt och kallt. Med blixt blev fotot för ljust och utan blixt i mörkaste laget. Ni får se ett foto, som är litet i mörkaste laget. Nåja, jag tycker att blommande sälg är så vackert. Jag hade inte sett blommande sälg innan jag bodde i Arjeplog, men det är klart, det var där mitt foto/blomintresse tog fart på allvar och jag började titta växter i ansiktet på riktigt nära håll. Tittar ni själva alla små blommor i ansiktet riktigt ordentligt nån gång? Gör det, det finns massor att upptäcka!

Nej, nu sover inte den lilla Videungen! Den är på väg att vakna för att ge oss en vacker vår!

Igår hade jag över 50 besök på min blogg! Jag är så tacksam! Tack till er alla! Det är så roligt att känna att många är intresserade av blommor, precis som jag!

 

Annonser

~ av Ingegerd på 13 april 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: