Solar i vårsolen


Igår var det först mulet fast väderrapporten lovat sol och varmt. Litet lagom besviken började jag gå igenom mina orkidéer här hemma. Dom har inte fått vatten och pyssel på ett tag. Efter lunch skingrade sig molnen och solen och värmen bröt igenom. Gissa om det var mysigt.

M-s var här för läxläsning som vanligt på måndagar. Han räknar dagarna fram till sin födelsedag på lördag och ser fram emot att äääntligen fylla nio år. Han fick mellanmål och såg på TV en stund. Så fixade vi läxan. Han var lagom vårbusig och skojade bort tappra försök att skriva snyggt. Han hade liksom inte tid igår. Hans mamma skulle hämta honom utanför ICA för att gå på samtal i skolan. Vi tog promenaden tillsammans till ICA och han skuttade före med näsan i backen och visade alla tussilago han såg på vägen. Han har jobbet som ”blomsterspanare”. Han jobbade som ”blomsterspanare” även när vi bodde i Arjeplog och var mäkta stolt när han hittade en liten fjällväxt på toppen av Galtis och visade för mig var den fanns (den lilla fjällgrönan).

Jag hade lilla kameran med mig och tog några foton. Solen lyste, det var varmt och skönt och för första gången i år hade jag bara kofta på mig. Snön smälter otroligt fort nu och om några dagar är även alla snöhögarna borta.

Jag är väldigt förtjust i denna närbild (fotona är klickbara). Om man tittar ordentligt så ser man inte bara dom gula kronbladen och ”plupparna” i korgen i mitten. Mitt emellan sitter nästan genomskinliga ”fransar”, som riktigt glänste i solskenet. Det har jag inte sett tidigare hos tussilago. Det är lätt att tro att det bara är gula kronblad och den lilla korgen i mitten. Men icke, små glänsande ”fransar” finns där också.

Jag hade tänkt mig att gå på blåsippsspaning idag, men det regnar och är betydligt kyligare. Om det blir uppehåll kanske jag går en sväng bara för att se hur långt blåsipporna kommit.

 

Annonser

~ av Ingegerd på 12 april 2011.

3 svar to “Solar i vårsolen”

  1. Vad fina de är. En av världens vackraste blommor.

    Kram

    • Jag drömde en natt att Sara också var med mig på blomsterspaning! Jag kan höra henne tjattra i skogen och klafsa med stövlar i bäcken!

  2. Snygga bilder, blommorna ser ut som små solar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: